Συμβουλές για να αποφύγετε το spam στα e-mail σας

spam

Όλοι μας πλέον έχουμε από ένα μέχρι και περισσότερα e-mails και μας χρειάζονται σε καθημερινή χρήση για διάφορα πράγματα που κάνουμε στο ίντερνετ, είτε για εγγραφή σε κάποια ιστοσελίδα, είτε για συζήτηση, είτε για να στείλουμε αρχεία σε κάποιο πελάτη η φίλο μας. Το πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζουμε με τα e-mails είναι ένα και αρκετά σημαντικό, το spam, το spam είναι αυτό που σου έρχονται ένα σωρό διάφορα e-mails από ιστοσελίδες που δεν έχεις ποτέ εγγραφεί η ακόμα και επισκεφτεί. Πως το αντιμετωπίζουμε; με διάφορους τρόπους τους οποίους θα δεις παρακάτω.

Μην βάζεις ποτέ το e-mail σου σε δημόσιες σελίδες

Ούτε στο Facebook, ούτε στο Twitter ούτε σε καμιά άλλη ιστοσελίδα δεν θα προσθέτεις ποτέ το e-mail σου με τη κανονική του ονομασία, πάντα θα το περνάς με [at] παράδειγμα: info[at]homeboy.gr, έτσι τα “ρομπότ” δεν θα μπορούν να βρίσκουν το e-mail σου και να το εγγράφουν αυτόματα. Τέλος το spam από εδώ!

Κάνε unsubscribe από τις ιστοσελίδες

Αφού λοιπόν είδη έχεις ένα σωρό e-mails από ιστοσελίδες που δεν ξέρεις και δεν ενδιαφέρεσαι να μάθεις αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μπεις σε κάθε ένα από αυτά τα e-mails και κάπου προς το τέλος συνήθως γράφουν για unsubscribe στο οποίο και θα πατήσεις και θα σε μεταφέρει στην ιστοσελίδα όπου και θα συμπληρώσεις το e-mail σου για να μην σου ξανά στείλουν.

Διάλεξε αυτά που θέλεις να σου έρχονται στο e-mail

Σε κάθε ιστοσελίδα που κάνεις εγγραφή κάπου στις ρυθμίσεις της θα έχει να διαλέξεις τι θέλεις να βλέπεις από αυτήν στο e-mail σου. Π.χ αν πας στις ρυθμίσεις του Facebook μπορείς να ξε-επιλέξεις διάφορα πράγματα όπως να μην σου έρχεται e-mail κάθε φορά που κάποιος κάνει σχόλιο η like σε κάποια δημοσίευση σου, η να μην σου έρχεται e-mail κάθε φορά που σου στέλνει κάποιος μήνυμα στο Facebook και ούτω καθεξής.

Παίρνε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ενημέρωσης από τις αγαπημένες σου ιστοσελίδες

Αν δεν θέλεις να μπαίνεις και να διαβάσεις το κάθε άσχετο θέμα που ανεβάζει μια ιστοσελίδα τότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εγγραφείς σε αυτήν και κάθε εβδομάδα να σου έρχεται ένα e-mail με τα καλύτερα άρθρα της ιστοσελίδας. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στο Homeboy, κάπου στην ιστοσελίδα θα δεις ένα κουτάκι όπου μπορείς να συμπληρώσεις το e-mail σου. Και σε κάθε άλλη ιστοσελίδα.

Όταν δεν βρίσκεται μπροστά από μία οθόνη, παραμιλάει, τρέμουν τα χέρια του και έχει σπασμούς. Φανατικός «PCάς», με έφεση στο web design, δεν «καίγεται» συχνά αλλά όταν το κάνει, φωνάζουμε την Πυροσβεστική.