Είναι τα Vine και Instagram η καλύτερη επιλογή σου σε όσο αναφορά τα βίντεο; Όχι εννοείτε!

vine insta

Όσοι είστε χρήστες smartphone τότε σίγουρα θα έχετε γνώριμα τα Vine και Instagram, δύο εφαρμογές που μας παρέχουν την επιλογή να ανεβάζουμε βίντεο μικρής διάρκειας ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και σαν social media δίνοντας μας την επιλογή να κάνουμε likes, share, και follow. Είναι όμως αυτές οι δύο εφαρμογές η καλύτερη μας επιλογή για να ανεβάζουμε τα βίντεο μας; να κάνουμε follow και να likes; όχι εννοείτε και θα σου πω και το γιατί παρακάτω.

Διάρκεια, εφέ και ποιότητα

Η διάρκεια των 6 δευτερολέπτων είναι πραγματικά απαράδεχτη όπως και τα εφέ που μας παρέχουν οι δύο αυτές εφαρμογές, γιατί όχι μόνο η ποιότητα τους δεν ανεβαίνει τα 240p αλλά και τα pixels που έχουν τα βίντεο όταν ανεβαίνουν σε αυτές είναι πραγματικά πάρα πολύ λίγα.

Δυνατότητα σύνδεσης από ιστοσελίδα

Το να μπορούμε να μπαίνουμε από τον υπολογιστή μας σε κάποια εφαρμογή είναι πάρα πολύ σημαντικό, όχι μόνο για να μπορούμε να ανεβάζουμε και από εκεί αλλά και για να μπορούμε να κλειδώσουμε το λογαριασμό μας σε περίπτωση κλοπή του κινητού μας. Το Instagram από την μια έχει ιστοσελίδα αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να συνδεθούμε και να κάνουμε likes σε βίντεο και φωτογραφίες. Οπότε, στη περίπτωση κλοπής οι λογαριασμοί σου μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρείς εσύ να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό.

Τι μπορούμε να χρησιμοποιούμε αντί αυτών των εφαρμογών; εύκολο, υπάρχουν τα Youtube, Vimeo και Dailymotion

Στις παραπάνω εφαρμογές που μόλις ανέφερα μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα απ’ ότι στα Vine και Instagram, και όσο αφορά τη διάρκεια, και όσο αφορά τη καλύτερη ποιότητα αλλά και εφέ και σίγουρα όσο αφορά την πρόσβαση που μας παρέχουν σε ιστοσελίδες. Και αν σου αρέσει η όλη φάση των 6 δευτερολέπτων μπορείς να το κάνεις και στα Youtube, Vimeo και Dailymotion.

Οπότε, η επιλογή είναι όλη δική σου, think smart ;)

Όταν δεν βρίσκεται μπροστά από μία οθόνη, παραμιλάει, τρέμουν τα χέρια του και έχει σπασμούς. Φανατικός «PCάς», με έφεση στο web design, δεν «καίγεται» συχνά αλλά όταν το κάνει, φωνάζουμε την Πυροσβεστική.