Dry Martini & Manhattan – Κλασικά κοκτέιλ εναρμονισμένα στις σύγχρονες τάσεις

Dry Martini & Manhattan - Κλασικά κοκτέιλ εναρμονισμένα στις σύγχρονες τάσεις

Καταρχάς και προτού ξεκινήσω επιβάλετε να σε ενημερώσω πως όσο κι αν τα κοκτέιλ επιδέχονται μικροπροσαρμογές κατά το γούστο σου, κάθε μικρή αλλαγή μπορεί να επιφέρει μεγάλες διαφοροποιήσεις στη γεύση. Οπότε σου προτείνω να κρατήσεις ένα «στάνταρ» σε αυτά που θα φτιάξεις. Είναι τρία διαφορετικά κοκτέιλ κάθε αρέσκειας, οπότε όποιον και αν έχεις δίπλα σου, ν’ σε σίγουρος πως τον έχεις στο χέρι!

Dry Martini

Dry Martini

Είναι το πιο γνωστό, είναι θρύλος, είναι ο «βασιλιάς» των κοκτέιλ. Λίγα είναι τα ποτά που μπορούν να το ανταγωνιστούν, έχει γίνει το αγαπημένο κοκτέιλ των περισσότερων ανθρώπων, και όχι αδίκως. Παρόλα αυτά οι παραλλαγές του είναι πάρα πολλές και η φιλοσοφία του περισσεύει με το κιλό! Διάλεξε και φτιάξε αυτό που προτιμάς περισσότερο κατά το γούστο σου η των φίλων σου.

Αυτά που χρειάζεσαι για να το φτιάξεις είναι δύο μέρη τζιν η βότκα, ένα μέρος ξηρό βερμούτ, μια ελιά η μια φλούδα λεμονιού και δύο σταγόνες φρέσκου χυμού πορτοκαλιού. Ο χυμός ωστόσο είναι προαιρετικός, αλλά συνιστάτε εφόσον θελήσεις να το φτιάξεις με τζιν.

Για να το φτιάξεις τώρα, ρίξε τζιν η βότκα, το βερμούτ και μπόλικο πάγο στο σέικερ (και δύο σταγόνες πορτοκαλιού αν το φτιάχνεις με τζιν) και ξεκίνα να το χτυπάς δυνατά. Πέρνα το από το σουρωτήρι, ρίξε το μείγμα σε κρύο κολονάτο ποτήρι σαμπάνιας και βάλτο στο ψυγείο να παγώσει. Πριν το σερβίρεις μπορείς να προσθέσεις μια ελιά η μια φλούδα λεμονιού την οποία μπορείς ελαφρά να στύψεις (αν θέλεις). Αν δεν έχεις σέικερ, ανακάτεψε το μείγμα καλά με ένα κουτάλι κατευθείαν στο ποτήρι.

Manhattan

Manhattan

Είναι ένα από τα παλαιότερα και κλασικότερα κοκτέιλ, είναι μια γλυκιά εκδοχή του Martini. Το συγκεκριμένο το προτιμάει αρκετός κόσμος και αν το φτιάξεις σωστά θα τους αφήσεις όλους ευχαριστημένους.

Αυτά που χρειάζεσαι για να το φτιάξεις είναι δύο μέρη ουίσκι (bourbon κατά προτίμηση), ένα μέρος γλυκό βερμούτ, δύο με τέσσερις σταγόνες Angostura η φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και τέλος ένα κερασάκι Μaraschino, το οποίο είναι προαιρετικό.

Για να το φτιάξεις τώρα, είναι πολύ εύκολο, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις το ουίσκι, το βερμούτ, το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και μπόλικο πάγο στο σέικερ και να ξεκινήσεις να τα χτυπάς δυνατά. Αν δεν έχεις σέικερ τα ανακατεύεις όσο καλύτερα γίνεται με το κουτάλι. Το αφήνεις στο ψυγείο να παγώσει και στη συνέχεια το γαρνιρίζεις αν θες με το κερασάκι και το σερβίρεις.

Όταν δεν βρίσκεται μπροστά από μία οθόνη, παραμιλάει, τρέμουν τα χέρια του και έχει σπασμούς. Φανατικός «PCάς», με έφεση στο web design, δεν «καίγεται» συχνά αλλά όταν το κάνει, φωνάζουμε την Πυροσβεστική.